9 Ocak 2013 Çarşamba

Kürtaj HAKkında

Dün Ayşe Arman'ın yazısını okurken, o kadınları çektiği acıları yüreğimde hissetmedim diyen bir kadın varsa şüphesiz ki Ankara'da Kavacık Subayevleri civarında yaşayanlardan biridir. Her zaman gülümsemeleriyle gönlümüzde yer almış olanlardandır.

Türkiye'de her zaman egosal problemler yaşayan-yaşamayan, eğitimli-eğitimsiz, zengin-fakir her kültürden insanın yaşadığı ortak bir şey var. Kadın cinayetleri, tacizleri, çocuk gelinleri, şiddet...
Acı ama böyle. Şimdide kadınlar üzerindeki yeni işkence türü kürtaj. Bu konuda söylenenler yapılan araştırmalar yok efendim sosyolojik incelemeler, kurulan bakanlıklar(!) ki bunlar tecavüzcüsüyle evlenmeyi uygun buldular, tecavüzcüsünün çocuğunu doğurtmayı teklif ettiler. Yine biz bir yere varamadık yine hep aynı şeyler yaşandı durdu. Doktorlar Kocanın altına yatmayı biliyorsun ama diye azarladı, kürtaj olmak isteyen milyonlarca kadın işkence gördü! Bugün Kürtaj Haktır Karar Kadınların Platformunun hazırladığı kürtaj başvurusunda karşılaşılan engellerle ilgili deneyim ve uygulamaların yer aldığı rehber hazırlamışlar.

Faydalı olabilir umuduyla emeklerine teşekkür ederek ben de burada paylaşmak istedim...















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder